Trilling meten

Een trilling ervaar je. Een trilling is ook meetbaar. Trillend op grondvesten of een trillend voetje zijn twee uitersten. Door trilling te meten is er letterlijk een waardeoordeel aan te geven. MOTO meet en presenteert ook wanneer de grond trilt.

Trillend als een rietje
Een zware trilling kan de nodige schade toebrengen aan vaste bouwwerken. Bij een bouwproject wil je direct weten of er risico’s zijn door trilling. Door de trilling continu te monitoren en realtime te presenteren, heb je altijd het laatste inzicht. Wanneer de gestelde grenswaarden worden overschreden, krijg je hier direct bericht van per e-mail of sms, zodat actie ondernomen kan worden.

Zware truck of heipaal
Bij een trilling worden de golven van de trilling gemeten. Deze kunnen veroorzaakt worden door bijvoorbeeld zwaar verkeer, heien of overige bouwwerkzaamheden. Deze golven kunnen scheuren veroorzaken in, of zakkingen van vaste bouwwerken. Door Stichting Bouwresearch zijn er daarom meet- en beoordelingsrichtlijnen opgesteld om de trillingen te meten en de schade te beoordelen.

Meer weten over dit project?
Neem contact met ons op via 033 3030690 Stuur een bericht